Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För hemlösa Mimmi Karlsson är det inte en självklarhet att gå till frisören när hon egentligen tycker att det är dags. När chansen nu kom, utan att betala en enda krona, var det givet att ta den. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Örebros hemlösa fick guldkant på tuffa tillvaron – tack vare storsponsring

Uppdaterad
Publicerad

Ett efterlängtat besök hos frisören, en avslappnande massage – och en lunch signerad en av länets mest namnkunniga krogar. Tack vare en eldsjäl, som lyckades samla ihop en ordentlig summa sponsorpengar, fick Örebros hemlösa på torsdagen möjlighet att sätta guldkant på den annars tuffa tillvaron.

”Evig tacksamhet”. Med de orden summerar Anthony Nguyen, 28, vad dagen betyder för honom.

För en tid sedan drog Jennifer Albertsson det längsta strået i en tävling i sociala medier, där vinsten var att en av länets mest namnkunniga krogar skulle komma ut med sin foodtruck och servera mat.

Jennifers motivering till varför just hon borde kamma hem vinsten var att maten då skulle gå till personer som annars, av ekonomiska skäl, inte har möjlighet att äta på krogen.

– Jag vann! Och det var så det började, konstaterar hon.

Initiativet växte och fick stor respons

Jennifer beslutade sig för att försöka göra något större och började höra sig för bland både företag och privatpersoner om de kunde tänka sig att sponsra med såväl pengar som tjänster för att Örebros hemlösa skulle få sätta guldkant på tillvaron.

– Sen var som att människor bara slöt upp som en stor och varm kram runt mig, säger hon.

”Har knappt behövt be”

Till slut var den sponsrade summan uppe i närmare 140 000 kronor. På torsdagen, när Jennifers initiativ blev verklighet, var närmare 20 företag och ett 15-tal privatpersoner på plats vid Örebro stadsmissions mötesplats Porten.

– Jag är så tacksam för alla som har bidragit. Det är helt fantastiskt. Jag har knappt behövt be, utan alla har bara ställt upp utan att tveka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.