Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Barnen är förkrossade” – hör ungdomsledaren Herman Wallenberg om snötvisten med Luleå kommun. Foto: Simon Vikström/SVT

Fotbollsplan snötäckt i Luleå – men ingen skottning i sikte

Uppdaterad
Publicerad

Med 40 centimeter snö på Tunavallen är fotbollsplanen långt i från spelbar. Notvikens IK har hittat ideella krafter som kan hjälpa med snöskottningen – men kommunen bromsar traktorernas framfart.

Fotboll är ett tecken på att sommaren närmar sig, men i Luleå ligger all snö kvar på gräsmattorna. Något som frustrerar föräldrar, spelare och tränare när träningar tvingas ställas in.

– Vi ska egentligen ha matcher om någon vecka men det kommer inte gå, säger Herman Wallenberg, ungdomsledare i Notvikens IK.

Egna lösningar som bromsas

Enligt Wallenberg har klubben hittat privatpersoner som erbjudit sig att skotta planen, något som Luleå kommun satt stopp för.

– Det är många saker som man ska ta hänsyn till. Miljöfrågor och vart snö ska transporteras bland annat, men vi tycker våra förslag är hållbara, säger han och fortsätter:

– Det är frustrerande. Kommunen säger nej till allt.

Hör ungdomsledaren om problematiken och vad konsekvenserna blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.