Två män skadade efter skottlossning i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 00.17  i natt fick polisen larm om en misstänkt skottlossning utomhus i centrala Tranås. På plats anträffades två skadade män som är förda till sjukhus med oklart skadeläge.

En man i 50-årsåldern anhölls under natten misstänkt för medhjälp till försök till mord, men släpptes strax efter klockan sju på fredagsmorgonen.

Flera polispatruller arbetade på platsen och ett område spärrades av efter en skottlossning i centrala Tranås under natten mot fredag. Två män i 30-årsåldern är skadade och har förts till sjukhus med oklart skadeläge, båda ska dock varit vakna och talbara när polisen kom till platsen.

– Det har skett utomhus, centralt på allmänplats men enligt vittnesuppgifter så har det varit riktat mot de drabbade. Men det är som alltid när man skjuter på allmänplats, då finns det en risk för allmänheten, säger Tommy Thorngren vid polisen, och konstaterar att det inte är en pågående händelse.

De båda männen är kända av polisen sedan tidigare och enligt polisens inledande uppgifter så har det varit någon form av uppgörelse mellan kriminella, och är inte en fara för allmänheten.

Två män skottskadades i centrala Tranås under natten till fredag. Foto: Kristin Renulf

En person anhölls

En förundersökning om försök till mord i två fall har inletts. I samband med att polisen sökte efter gärningsmän togs en man i 50-års åldern in på förhör.

– En person har frihetsberövats och tagits in till förhör. Men vi håller öppet för att det kan vara flera gärningsmän och vi är väldigt intresserade av att vittnen hör av sig till oss om de gjort iakttagelser vid Tranåskvarnsgatan eller annat som kan kopplas till händelsen, säger Thorngren och tillägger:

– Vittnen med akuta uppgifter om misstänkta gärningsmän eller liknande ska ringa 112, medan de uppgifter som inte är brådskande hänvisas till 114 14.

Den 50-åriga mannen anhölls senare av åklagare misstänkt för medhjälp till försök till mord men anhållandet upphävdes på fredagsmorgonen.

– Jakten på gärningsmän fortsätter, säger Tommy Thorngren.

Vid 5-tiden togs avspärrningarna vid brottsplatsen bort och polisens kriminaltekniker lämnade platsen. Förundersökningen leds nu av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.