Thomas Pettersen blev årets tränare i SDHL år 2022. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

SDHL: Thomas Pettersen ny tränare för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Pettersen, som tidigare varit förbundskapten i Norges damlandslag och tränat Linköpings HC, blir ny huvudtränare för HV71:s SDHL-lag.

Thomas Pettersen har coachat Linköping under två säsonger i SDHL och blev utsedd till årets tränare i ligan 2022.

– I Thomas får vi en tränare med ett stort driv och engagemang. Han har tidigare erfarenhet från att träna SDHL-lag och gjorde det oerhört bra i Linköping. Thomas är duktig på att sätta en struktur med tydliga ramar, men står också för ett offensivt hockeytänk och passar bra in i den modellen som vi i HV71 vill ha, säger Peter Hammarström, sportchef.

Han har också i flera år varit förbundskapten i Norges damlandslag. äventyret och kommer närmast från två säsonger som J20-tränare i Stjernen Hockey i Norge.

– En spännande utmaning där målet på sikt är att göra HV71 till ett topplag igen. Laget har en bra mix med unga talanger och en del mer rutinerade spelare och det är något som lockar mig. Även om vi inte presenterat några nyförvärv ännu tycker jag att vi ligger bra till med nästa års trupp, säger Thomas Pettersen.

Kontraktet gäller i två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.