Poliser jobbar med att leta igenom en soptunna på rastplatsen vid Vista Kulle norr om Huskvarna. Foto: Mattias Landström/JKPG News

Efter misstänkta mordet på rastplatsen vid E4 – polisen efterlyser vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte kunnat identifiera den man som hittades död vid Vista Kulle rastplats på E4 norr om Huskvarna den 1 maj.

– Det är den stora utmaningen för oss just nu. Vi är låsta i utredningen innan offret är identifierad, säger Mikael Leidefors, gruppchef på Grova brott.

Polisen utreder nu om mannen kan vara någon av de personer som anmälts försvunna den senaste tiden.

– Vi har DNA-spår, men det tar en stund att få de analyserade, förklarar Mikael Leidefors.

Mannen hade inga identitetshandlingar på sig när han påträffades och från polisens sida råder det inga tveksamheter om att mannen bragts om livet.

Är rastplatsen också brottsplatsen?

– Vi vet i nuläget inte om det är brottsplatsen eller om man har gjort sig av med kroppen där, säger Mikael Leidefors.

Vill ha upplysningar

Polisen rubricerar händelsen som mord och jobbar nu med en rad utredningstekniska åtgärder. De söker också efter vittnen som kan ha gjort iakttagelser på platsen den senaste veckan.

– Även om man varit i krokarna några dagar tidigare och uppfattat något vill vi gärna att man upplyser oss om det, säger Olle Älveroth, presstalesperson på polisen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet och tar emot tips via telefonnummer 114 14.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utöver polis är tekniker och rättsläkare på plats vid rastplatsen där en person hittats död. Vår reporter Linda Mathillas ger det senaste. Foto: SVT/Mattias Landström/jkpg.news

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.