Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen ska göra en teknisk undersökning. Ärendes rubricering är vållande till annans död. Foto: Räddningstjänsten/SVT

Östersundspolisen om branden i flerfamiljshuset: ”Lägenheten ska undersökas”

Uppdaterad
Publicerad

Nattens lägenhetsbrand på Körfältet i Östersund har anmälts som grov allmänfarlig vårdslöshet och grovt vållande till annans död av polisen. Däremot finns det ingen misstanke om gärningsman.

– Det blir sådan rubricering när två personer tragiskt avlider säger Petter Segersten, yttre befäl vid polisen i Östersund

Larmet om brand i flerfamiljehus inkom vi 01.25 under tisdagsnatten den 7 maj. När polisen kom till platsen hade evakueringen av boende i huset påbörjats.

En man och en kvinna i 70-årsåldern avled i samband med branden. En kvinna i 35-årsåldern och två minderåriga barn fördes till sjukvård efter att ha andats in rök. Alla anhöriga är underrättade.

Lägenheterna i huset ska saneras

Boende i huset kommer inte att kunna bo i sina lägenheter på flera dagar uppger Räddningstjänsten. Fastighetsägaren Rikshems fastighetschef Niklas Strandberg var på plats under dagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rikshems fastighetschef Niklas Strandberg om eventuella evakueringslägenheter. Foto: Lena Samuelson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.