Carlos ska ha uppehållit sig en längre tid vid högstadieklassernas marknadsstånd, och anklagas för att ha stirrat på unga tjejer.

Enligt vittnen sker en konfrontation mellan ungdomar och Carlos.

– Carlos springer förbi mig och så har han grabbar efter sig. Det var väldigt obehagligt. Han var så uppenbart trakasserad, säger Laritha Gustavsson, som arbetade i ett av stånden på marknaden.

Dokument inifrån-redaktionen har intervjuat ett 90-tal personer som var unga vid tiden Carlos Pizarro försvann. De vittnar om att händelsen på marknaden är kulmen på en oro som byggts upp under våren 2004. Carlos påstådda intresse för högstadietjejer har lett till en hotfull stämning mot honom.

“Hemligt möte”

Den söndag då Carlos Pizarro försvann, ska han ha sagt att han skulle på ett ”hemligt möte.” Han observeras därefter vid den så kallade rosa kiosken i centrala Strömsund. Vid kiosken finns samtidigt en grupp ungdomar.

Polisen har gjort flera försök att identifiera dessa ungdomar, bland annat med efterlysningar i media, men utan att lyckas.

Flera vittnen som känner igen Carlos säger sig ha sett honom cykla ut ur Strömsund på söndagskvällen norrut på riksväg E45.

Kriminalsökshund markerade för död människa

Dagen efter, den 10 maj 2004, upptäcker personal på Carlos stödboende att han är borta.

I dagsläget slutar spåren kring Carlos försvinnande med uppgifterna från vittnen som såg honom cykla norrut på riksväg E45. Vad som hänt efter det är oklart.

Se en tidslinje över Carlos sista dagar i videon ovan.