Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyst manifestation i Helsingborg för de som dör i arbetsplatsolyckor. Foto: SVT

Tyst manifestation i Helsingborg för omkomna i arbetsplatsolyckor

Uppdaterad
Publicerad

I Helsingborg och på tio andra platser runt om i Skåne höll idag fackförbundet Kommunal en tyst minut för var och en av dem 65 personer som förra året dog i en arbetsplatsolycka.

På den internationella Workers memorial day valde Kommunal i Skåne att hålla en tyst minut för var en av dem som dog i en arbetsplatsolycka förra året.

– Det handlar om att hedra de som dött och slåss för de levande, säger Martin Sjösten som är arbetsmiljöansvarig ombudsman i Kommunal Skåne.

Han hade valt att stå på Mäster Palms plats i Helsingborg tillsammans med ett femtontal andra ur kommunal. Men manifestationen fanns på fler platser i landet och i Skåne på sammanlagt elva ställen.

– Statistiken går åt fel håll och det är dags att ta arbetsmiljöfrågorna på allra största allvar och även att värna skyddsombuden, säger han.

– Det är sorgligt för alla de som inte kom hem till sina familjer och sina nära, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.