Foto: Agneta Brolin/SVT

Ung kvinna mördades i Gävle – nu åtalas 19-åring

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan hade hälsat på sin mamma. På väg därifrån blev hon attackerad med kniv och dog av sina skador. Nu har en 19-årig man åtalats misstänkt för mordet. 

Den 20-åriga kvinnan var på besök hemma hos sin mamma i Andersberg under förmiddagen den 28 februari i år. Mitt på dagen kom också 19-åringen, som var bekant med kvinnan sedan tidigare, dit. Mannen och kvinnan ska ha lämnat lägenheten tillsammans. Mamman noterade senare att det fattades en kniv. 

Erkänt att han dödade kvinnan

På en gång- och cykelväg i Andersberg ska 19-åringen ha attackerat kvinnan och dödat henne med 17 knivhugg. Den tekniska bevisningen vid brottsplatsen tyder på att kvinnan har försökt fly.

19-åringen greps några timmar senare av polisen och hade då fortfarande på sig kläder med kvinnans blod. Mannen har tidigare erkänt att han dödat kvinnan. Han är nu åtalad för mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.