Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Bostäder, bostäder, bostäder” – Vansbros politiker svarar på frågan om vilken valfråga som är viktigast i kommunen. Foto: Sofie Lind/SVT

Bostäder viktigaste frågan i Vansbro inför höstens val

Uppdaterad
Publicerad

När flera industrier i kommunen expanderar och söker arbetskraft, så har bostadsfrågan åkt upp på den politiska agendan i Vansbro kommun.

Det gäller både för styrande Centerpartiet och för Socialdemokraterna som är i opposition.

När föreningen Ja Järna bjöd in politikerna till en valdebatt i Dala-Järna stod det klart att bostäder är högst på agendan.

– Vi kan till exempel se till att planlägga bostadsområden i alla kommundelar så att det finns möjlighet för andra företag att bygga bostäder, men vi kan också se till att det byggs hyresrätter om ingen annan gör det, säger Marcus Kock (S), som är förstanamn på partiets kommunlista.

Valet 2022 Vansbro

Inget parti utesluter något samarbete

Inför valet 2018 styrde centerpartiet med socialdemokraterna – men efter det valde centern att byta till att samarbeta med Moderaterna, Kristdemokraterna och Landsbygdsparitet oberoende istället.

Men under mandatperioden har både LPO och Kommunpartiet lagt ner och frågan är då vilka samarbetsdörrar som öppnas, något som varken Socialdemokraterna i opposition eller styrande centerpartiet i Vansbro vill svara på.

Finns det någon ni utesluter från ett samarbete?

– Nej, vi vi invänta valresutat och håller alla dörrar öppna, säger kommunalrådet Stina Munters (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Vansbro

Mer i ämnet