Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mimmi Johansson film från mötet med klumpfisken utanför Karlskrona. Bilden till höger är på klumpfisk som hittades i Danmark 2018. Foto: Privat/Öresundsakvariet

Klumpfisk utanför Karlskrona – se Mimmis unika upptäckt

Uppdaterad
Publicerad

På morgonpromenaden gjorde Mimmi Johansson en unik upptäckt. Hon såg en annorlunda fisk i havet.

Efter att hon skickat filmen till Naturhistoriska museet fick hon svaret – det handlar troligtvis om en klumpfisk, något som inte finns dokumenterat i Blekinge tidigare.

– Jag blev minst sagt förvånad, säger Mimmi Johansson, som på hundpromenaden tidigt i morse skådade den unika fisken utanför Skärva i Karlskrona.

Eftersom hon känner till många fiskarter och aldrig hade sett något liknande tog hon kontakt med expertis på Naturhistoriska museum i Göteborg.

Därifrån fick hon svaret att det rör sig om en klumpfisk. Enligt deras dokumentation var det en klumpfisk utanför Skillinge på Österlen 1996. Men det här är första gången de hör talas om en klumpfisk i Blekinge.

Se den unika fisken i klippet.

Klumpfisken kan väga upp till två ton. Bilden är på klumpfisk som hittades i Danmark 2018. Foto: Øresundsakvariet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.