En man i 45-årsåldern åtalas misstänkt för misshandel efter att ha kastat statyn i ansiktet på en kvinna. Foto: Polisens förundersökning

Man åtalas – kastade staty i ansiktet på kvinna

Uppdaterad
Publicerad

I februari misstänks ett bråk ha urartat i östra Blekinge och i samband med det ska en man i 45-årsåldern ha kastat en staty i ansiktet på en kvinna så hon började blöda kraftigt.

Nu åtalas han för misshandel.

Det var under en kväll i februari som polis larmades till en adress i östra Blekinge. När polisen anlände till platsen flydde mannen med bil, men kunde senare gripas på en parkering i närheten.

Enligt polisen ska mannen haft blod på sina byxor vid gripandet.

Nu åtalas han misstänkt för misshandel för att tidigare under kvällen ha kastat en staty som träffade en kvinna i ansiktet. Kvinnan blödde kraftigt kring höger öga när polisen mötte henne på adressen.

Mannen: Agerade i självförsvar

Mannen erkänner handlingen, men nekar till brott.

Till en polis ska mannen ha förklarat händelsen med att han agerade i självförsvar efter att kvinnan slagit honom i ansiktet med en stekpanna.

I förhör berättade mannen att han var full när den misstänkta misshandeln ägde rum och när han flydde med bil från platsen. Tidigare under kvällen ska han ha druckit en flaska vin och en halv flaska rom. För det åtalas han för grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.