Utöver Skistar och AMF har Nuder även tunga styrelseuppdrag i flera andra stora bolag. Bland annat är han styrelseledamot i fastighetsbolaget Fabege. I bolaget granskas nu uppgifterna om olämpligt beteende, och på tisdagen bekräftar Fabeges valberednings ordförande Bo Forsén att Nuder lämnat besked om att han inte står till förfogande för omval vid stämman den 2 april.

Ska hålla extramöte

Listan spikades för flera veckor sedan och har redan skickats ut inför extrastämman den 2 april, på listan står Pär Nuder med. Valberedningen skulle hålla ett extramöte med anledning av de senaste turerna i slutet på denna vecka men nu lämnar Pär Nuder självmant.

Enligt Bo Forsén ser man mycket allvarligt på uppgifterna om olämpligt beteende och avfärdar Pär Nuders förklaring om att det handlar om en maktkamp inom familjen Paulsson, som är majoritetsägare i både Skistar och Fabege.

– Det är helt uteslutet att det skulle pågå någon maktkamp i familjen Paulsson. Jag har känt dem i 30 år, säger Forsén, ordförande i Fabeges valberedning till SVT Nyheter.

Lämnar även AP3

Pär Nuder kommer även att lämna posten som styrelseordförande i Tredje AP-fonden. I maj har han varit ordförande för AP3 i åtta år, och det är enligt regeringens praxis den maximala mandatperioden för styrelseledamöter i AP-fonderna.

SVT Nyheter söker Pär Nuder för en kommentar.