”Jag har ibland tänkt att oj, vad hade hänt om jag inte gått den?” – hör Sarah Sheppard berätta om hur hennes liv tog en helt annan riktning efter kvällskursen. Foto: Sverige!/SVT

Hon snöade in på dinosaurier efter kvällskurs – blev barnboksförfattare

Publicerad

En kvällskurs i paleontologi förändrade livet för Sarah Sheppard. Då arbetade hon på reklambyrå. Nu är hon aktuell med “Dinosaurier överallt”, den senaste i en lång rad barnböcker.

– Jag insåg att det var ingen som tyckte om dinosaurier lika mycket som jag, berättar hon om böckernas uppkomst i Kulturprogrammet Sverige!

Sarah Sheppard var över 30 år när hon fick upp ögonen för dinosaurier. Tillsammans med en vän skulle hon läsa en kvällskurs på Stockholms universitet, men de kom inte in på något av sina förstahandsval. Istället blev det paleontologi. 

Vännen hoppade snabbt av kursen, men hos Sarah Sheppard väcktes ett intresse som skulle komma att förändra hennes liv. Idag är hon barnboksförfattare på heltid – en karriär som bygger på böcker om just dinosaurier. I våras tog dinosaurierna även klivet in i rutan i den tecknade serien ”Dino deluxe”.

Se hela intervjun med Sarah Sheppard i kulturprogrammet Sverige! lördagen 18 september 19.00 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.