Maggie Smith under inspelningarna av tv-serien Downton Abbey Foto: Simon Paulin / SvD / TT

Downton Abbey-skaparen gör ny kostymserie

Publicerad

Manusförfattaren Julian Fellowes har hyllats för sin skapelse Downton Abbey, tv-serien som handlar om överklassfamiljen Crawley och deras tjänstefolk på godset med samma namn som serien. Nu har tv-kanalen ITV, där Downton Abbey sändes i sex säsonger mellan 2010 och 2015, beställt en ny tv-serie baserad på Fellowes roman Belgravia, skriver Deadline.

Belgravia inleds samma kväll som slaget vid Waterloo 1815 och utspelar sig sedan på 1840-talet. Den kretsar kring ett par välbärgade familjer i stadsdelen Belgravia i London. Tv-serien kommer enligt uppgifter att bestå av sex avsnitt och inspelningarna påbörjas senare i år. Fellowes ska själv skriva manus.

Julian Fellowes är även aktuell med tv-serien The Gilded age, som utspelar sig i 1880-talets New York. Serien har premiär på amerikanska tv-kanalen NBC senare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.