Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se två av Söderbergs imponerande birdies i spelaren ovan Foto: Jessica Gow/TT

Svenske Sebastian Söderbergs superrunda – nio under par i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan slutade han tvåa i Japan – nu är den svenske golfaren Sebastian Söderberg återigen med i toppen.

33-åringen är i delad ledning efter att ha gått nio under par den första dagen i kinesiska Shenzhen.

Söderberg svarade för hela nio birdies på den första rundan (par 72) av fyra och när bogeys lyste med sin frånvaro i scorekortet kunde svensken signera för nio slag under par. Det innebär delad ledning tillsammans med fransosen Romain Langasque.

– Det kändes bra. Två bra puttar på slutet och överlag bra från tee. Det kändes väldigt stabilt överlag, säger Söderberg efter första rundan.

Tävlingen i Kina är den fjärde och sista i Europatourens Asienturné under våren och topp 3 i en minirankning får spela majortävlingen PGA-mästerskapen i Kentucky, USA, 16–19 maj.

”Ett jättestort mål”

Inför tävlingen i Shenzhen leder Söderberg den rankningen, men han kan även ta sig in i majorn via världsrankningen. Söderberg är just nu nummer 98 i världen och topp 100 får normalt sett en inbjudan till stortävlingen.

– Jag tänker inte på det än, men absolut PGA är ett jättestort mål och kul att spela. Men jag behöver vara närvarande på banan och inte vara för långt fram i tiden, säger Söderberg.

Jesper Svensson (109:a i världen) är trea på minirankningen och ligger på en delad 30:e plats på –3. Ytterligare ett slag bakom återfinns Marcus Kinhult och Jonas Blixt.

Världssexan Ludvig Åberg och Vincent Norrman är klara för spel i PGA-mästerskapen och i praktiken även Alex Norén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.